هوای مشتریهات رو داشته باش
مشتریمداری در فضای کسبوکار، همیشه حرف اول رو میزنه. با رونق گرفتن بازار کسبوکارهای مجازی و حضور بیشتر فروشندگان در این فضا، قدرت انتخاب مصرفکنندگان بالاتر رفته و از طرفی این قدرت انتخاب باعث شده تا فروشندهها با قرار گرفتن در یک فضای رقابتی، تلاش بیشتری برای جذب مشتری داشته باشند.
چند اصل مهم مشتریمداری:
- نیازهای مشتریتون رو بشناسید:
اولینچیزی که در مشتریمداری اهمیت داره، اینه که بدونیم «مشتری چه چیزی میخواد». اگر بتونیم پاسخ مناسب و کاملی برای این سؤال پیدا کنیم، میتونیم رضایت مشتری رو جلب کنیم و اون رو به مشتری ثابت تبدیل کنیم.
- به برخوردتون توجه دارید؟
خیلی از مشتریها، اولین برخورد براشون اهمیت زیادی داره؛ اینکه فروشنده چطور به استقبالشون بیاد و از چه فن بیانی استفاده کنه. برخورد مناسب فروشنده، مشتری رو پاگیر میکنه و منجر به خریدهای بعدیش میشه.
- هنوز کیفیت حرف اول رو میزنه:
برای هر مشتری، کیفیت محصول اهمیت زیادی داره. شما برای حفظ مشتری، باید همهی تلاشتون رو بکنید که کیفیت محصولات و خدماتتون رو در سطح خوبی نگه دارید و در فضای رقابتی، محصول باکیفیت ارائه بدید؛ نه ارزون و بیکیفیت.
- روی بستهبندی محصول دقت کنید:
محصول شما هرقدر هم باکیفیت و کاربردی باشه، تا زمانی که ظاهر مناسبی نداشته باشه، نمیتونه مشتری رو به سمت خودش بکشه. بستهبندی مناسب و زیبا رو در اولویتهای فروتون قرار بدید و برای اون هزینه کنید تا به فروش بشتری برسید.
- هدف شما جلب رضایت مشتریه:
اگر به هر دلیلی مشتری از محصولی که به دستش رسیده ناراضی بود، جبران و کسب رضایت اون در کمترین زمان ممکن، اهمیت زیادی داره. ممکنه محصول شما به هر دلیلی با انتظارات مشتری جور در نیاد. کیفیتش اون چیزی نباشه که مشتری تصور میکرده، کارایی مورد نظرش رو نداشته باشه یا موقع ارسال و فرایند پستی، سفارشش آسیب دیده باشه. شما با جبران و جلب رضایت اون، میتونید منتظر سفارشهای بعدیش باشید.
- اثر تنوع بالای محصول رو دست کم نگیرید:
در هر زمینهای که فعالیت میکنید، مجموعهی کاملی از اون محصول و ملزوماتش ارائه کنید تا مشتری این توانایی رو داشته باشه که همهی سفارشهای خودش رو از یک جا تهیه کنه.
- سریع باشید و دقیق:
مشتریهای مجازی معمولاً صبر کمتری دارند. اونها دوست دارند که محصولشون رو زودتر دریافت کنند و خیالشون از هزینهای که برای اون پرداخت کردند راحت بشه. بعد از دریافت سفارش، در کمترین زمان پاسخ مشتری رو بدید و سفارشش رو برای اون دقیق و طبق اونچه که سفارش داده، ارسال کنید و اون رو در این زمینه راضی نگه دارید.
- در قیمت رقابت کنید:
محصولاتتون رو با همصنفیهای خودتون مقایسه کنید و تلاش کنید که در این فضای رقابتی هم کیفیت داشته باشید و هم قیمت مناسب؛ تا مشتری رو جذب محصولاتتون کنید.